Tafeltennis voor senioren

Tafeltennis voor senioren (55-plus)

Door een samenwerking tussen SWO en Tafeltennisvereniging Smash kunnen vanaf september 55-plussers op maandagochtend van 10.00u tot 12.00u tegen een geringe vergoeding tafeltennissen in sporthal De Camp.

Smash stelt hiervoor haar spullen beschikbaar en zorgt voor begeleiding. Deelnemers moeten zelf zorgen voor zaalsportschoenen waarmee niet op straat is gelopen. Batjes en ballen zijn in de zaal aanwezig.

Uit onderzoek is gebleken dat tafeltennis bij uitstek geschikt is voor senioren. Het kan de ongemakken en klachten die gepaard kunnen gaan met het ouder worden vertragen en tegengaan. Te denken valt aan concentratie problemen, slechter slapen en achteruitgang van het geheugen.

Het initiatief is ook geheel in lijn met het Woudenbergs sportakkoord waar Smash en SWO aan meedoen.

Tafeltennis is een sport die tot op zeer hoge leeftijd gespeeld kan worden, waarbij de kans op blessures erg laag is. Daarnaast is het natuurlijk een prima manier om in een gezellige sfeer mensen te ontmoeten. Het is geen probleem als u nog nooit heeft getafeltennist, er is altijd minimaal één begeleider aanwezig waaraan u alles kunt vragen en die bereid is u te helpen het spel te leren spelen.

Op 4 september kunt u ‘s morgens van 10.30u tot 11.30u onder het genot van een drankje voor meer informatie terecht in de bar van sporthal De Camp. U kunt dan ook de zaal bekijken en als u dat wilt ook al even een balletje slaan. Mocht dat tijdstip u niet schikken, dan kunt u nadere informatie opvragen bij Arie van Veenendaal (06-4410 9706) bij Teus Vink (06-1231 4753) of bij Eefjan Timmerman (06-4114 9357).

We zien u graag op de informatieochtend of op een andere maandagochtend tegemoet.